Nova vest
Fudbal

Subota, 21.06.2014.

17:41

Mesi spasao jalovu Argentinu!

Pogotkom Lionela Mesija u 91. minutu, fudbaleri Argentine savladali su Iran sa 1:0 i plasirali se u osminu finala Svetskog prvenstva.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Mesi, kao ni njegovi saigrači, nije odigrao dobru utakmicu, ali je u poslednjim trenucima meča konačno pronašao proctor za udarac i pogodio.

Argentinci su ovim trijumfom obezbedili prolaz u osminu finala, dok su Iranci ostali na jednom bodu i imaće šanse u poslednjem meču ukoliko Bosna dobije Nigeriju.

Prvo poluvreme nije bilo previše interesantno, Argentina je napadala, dok se Iran odlično branio.

Igrači velikog favorita u ovom meču u svakom trenutku imali su po dva ili tri igrača oko sebe i nisu uspevali da urade ništa konkretno.

Najbolje prilike za Argentinu propustili su Serhio Aguero kada nije uspeo da uputi udarac iz kaznenog, kao i Roho i Fernandes, čiji pokušaji posle kornera nisu završili u mreži.

Izabranici selektora Sabelje nisu uspevali ni iz prekida da ugroze Hagigija, koji je nekoliko puta odlično intervenisao.

Drugi deo igre doneo nam je sličnu sliku na stadionu Minerao u Belo Horizonteu, ali se ovoga puta i Iran malo otvorio.

Azijska ekipa mogla je da rivalu napravi velike probleme, da su svoje prilike iskoristili Reza i Deđagah. Obojica su odlično gađali glavom nakon centaršuteva sa desne strane, ali je Romero spasao svoju ekipu.

Imali su i Argentinci dobre prilike, međutim ni Mesi ni Anhel di Marija nisu uspeli da slome otpor borbenih Iranaca.

Kako je vreme odmicalo tako je bilo jasno da će ekipa iz Južne Amerike teško do gola, ali su to uspeli u samom finišu.

Lionel Mesi konačno je pronašao malo prostora na nekih 22-23 metra od gola Irana, namestio je na levu nogu i karakteristično pogodio suprotni ugao gola Hagigija. Tada je bilo jasno da Argentina stiže do pobede i pored neubedljive partije.

Argentina - Iran 1:0
Mesi 91'

Argentina: Romero – Sabaleta, Fernandes, Garaj, Roho – Gago, Masćerano, Di Marija (Bilja 94') – Mesi, Iguain (Palasio 76'), Aguero (Laveci 76')
Iran: Hagigi – Hoseini, Sadegi, Montazeri, Poladi – Tejmuran, Nekunam, Deđagah (Jahanbakhš 85'), Šojei (Hejdari 76'), Hajsafi (Hagigi 88') - Gočanejad

Duel dve reprezentacije kao i svakoga dana mogli ste pratiti na našem Live blogu, i komentarisati uz hešteg #B92Brazil.

Posle ove utakmice, od 21 čas igraju Nemačka i Gana, dok se u ponoć sastaju Nigerija i Bosna i Hercegovina.

Ostanite uz nas i uživajte!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve