Nova vest
Fudbal

Subota, 21.06.2014.

09:14

Van Persi: Ne krivite Runija

Napadač reprezentacije Holandije Robin van Persi apelovao je na medije i navijače u Engleskoj da ne kritikuju Vejna Runija.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Kao jedan od krivaca za krah Engleske na Mundijalu označen je fudbaler Mančester Junajteda, bez obzira što je postigao gol protiv Urugvaja.

“Ne mislim da ga treba kriviti, postigao je gol, mnogo radio i imao tri velike šanse, on je odličan igrač i jedan od razloga što sam uopšte došao u Junajted“, rekao je Van Persi.

Nacionalni tim Engleske će završiti takmičenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu u grupnoj fazi, posle startnog poraza od Italije usledio je i neuspeh u duelu sa Urugvajem.

Runi je bio pod udarom javnosti jer na prethodnih deset utakmica na Mundijalima nije uspeo da se upiše u strelce.

“Ako pogledate njegovu igru, videćete da je on bio zaista dobar u obe utakmice, igrao je kao levo krilo, te asistirao za izjednačenje protiv Italije“, stao je u odbranu saigrača Van Persi.

Fudbaler Junajteda se trenutno nalazi na petom mestu večne liste strelaca reprezentacije Engleske, postigao je 40 golova, kao i Majkl Oven, ali ima pet utakmica više. Ispred njega su Džimi Grivs (44 gola), Gari Lineker (48) i ser Bobi Čarlton (49).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve