Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.06.2014.

08:42

IV dan: Debi BiH, Francuzi protiv Hondurasa

Četvrti dan takmičenja na Mundijalu na Brazilu snage će odmeriti ekipe iz grupe E, dok će utakmica dana biti duel Argentine i Bosne i Hercegovine.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Seriju mečeva otvaraju Švajcarska i Ekvador, koje se sastaju od 18 sati u Braziliji, nakon čega je zakazan duel Francuske i Hondurasa u Porto Alegreu.

U ponoć počinje meč između Argentine i Bosne i Hercegovine na stadionu Marakana, što će biti debitantsko pojavljivanje selekcije bivše jugoslovenske republike na Mundijalima.

Švajcarska i Ekvador su ekipe koje se do sada nikada nisu sastale u zvaničnim mečevima, a od ovog duela će verovatno zavisiti koja reprezentacija će se sa druge pozicije plasirati u dalji tok takmičenja, s obzirom da je Francuska izraziti favorit u grupi.

Selektor Švajcarske Otmar Hicfeld naveo je da je san kompletnog tima i stručnog štaba prolaz u drugu rundu Mundijala.

Počeli smo tranzicioni period pre četiri godine, podmladili smo grupu iskusnih fudbalera i sada je tim mnogo bolji, više napadamo, kreativniji smo i imamo bolju organizaciju nego u prethodnom ciklusu. Osećamo pritisak, to je normalno, ali imamo iskustva da to pretočimo u pozitivnu energiju“, rekao je Hicfeld.

Iako je Francuska veliki favorit, bodovi neće doći sami od sebe, toga su svesni i u stručnom štabu “galskih petlova“, pred duel sa Hondurasom, sa kojim nikada ranije nisu odmerili snage.

Oni su agresivan tim koji ume da se brani... Favoriti lako mogu da dođu u problem, neću vas podsećati na poraz Španije od Švajcarske pre četiri godine ili na najsvežiji primer, težak posao koji je Brazil imao protiv Hrvatske. Honduras sam gledao protiv Engleske, imaju desetak igrača sa odličnim znanjem tehnika fudbala“, smatra selektor Francuske Didije Dešam.

Na legendarnoj “Marakani“ sastaće se Argentina i Bosna i Hercegovina, koje su do sada odigrale dve utakmice, a obe su završene pobedama “Gaučosa“. Uprkos povredi, u timu Safeta Sušića trebalo bi da se nađe Sejad Salihović, koji veruje da reprezentacija BiH može do plasmana u drugu fazu.

Ovo su posebne okolnosti, svi znaju za Marakanu, svi pričaju o tome, ali moramo da se fokusiramo na utakmicu. Argentina je favorit, ali mi dolazimo da pobedimo. Bolji smo od Nigerije i Irana, zato verujem da možemo da stignemo daleko, imamo dovoljno kvaliteta“, smatra Salihović.

Grupa E
18.00 Švajcarska Ekvador
Stadion Nasional,Brazilija
21.00 Francuska Honduras
Stadion Beira-Rio, Porto Alegre
Grupa F
00.00 Argentina Bosna i Hercegovina
Stadion Marakana,Rio de Žaneiro

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu