Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 02.02.2017.

13:40

Ko je naslednica Milice Mandić, Tijane Bogdanović?

Mlada s rpska tekvondoistrkinja Serđa Stević osvojila je zlatnu medalju na US Openu, G2 turniru u Las Vegasu, u konkurenciji do 55 kilograma.

Izvor: B92

Autor:B92

Ko je naslednica Milice Mandić, Tijane Bogdanović?
Foto: TK Galeb

Na prvom turniru u sezoni, u to prvom juniorskom u karijeri, budući da je tek završila godinu kao kadet, osvojila je najsjajnije odličje i najavila velike rezultate u budućnosti.

Članica TK Galeb je prošlu godinu završila kao evropska kadetska šampionka, a na startu 2017. je potvrdila da je osvajačica olimpijskih medalja Milice Mandić i Tijane Bogdanović.

Serđa je na startu pobedila Amerikanku Defeliće 14-3, zatim je bila bolja od Kanađanke Van 9-3. U trećem kolu savladala je Meksikanku Gutieres 9-3, dok je u polufinalu bila ubedljiva sa 13-6, savladavši Amerikanku Arnt. U finalu je bila sajajna, pobedivši Luizain sa Haitija, šampionku Panamerike.

"Prvog dana je osvojena jedna zlatna medalja što nije loš učinak.Serđa je bila najdominatnija u svojoj kategoriji i sve je pobedila sa velikom razlikom.U finalu je imala prvakinju Panamerike, predstavnicu Haitija koju je takođe savladala sa velikom razlikom i zasluženo bila prva.Ovo je njena prva godina u juniorima i prvi turnir pa ako se po jutru dan poznaje ovo može biti njena jako uspešna juniorska sezona", rekao je trener Dragan Jović.

Od šestoro juniora koji su se borili prvog takmičarskog dana, osvojena je jedna medalja, a tome nije pomoglo izuzetno loše suđenje. Novak Jović (-51kg), Sara Jović (-42kg), Mateja Kuburović (-55kg) poraženi su u drugom kolu, dok su Bogdan Bulat (-51kg) i Teodora Jović (-44kg) izgubili na startu.

"Organizacija nije bila na nivou statusa koji ima ovaj prestižni turnir. Nažalost, suočili smo se sa vrlo neprofiesionalnim odnosom prema mladim sportistima. Finala su se završila u 23:30 časova što nije za primer na G2 turniru. Mnogi nisi mogli da se snađu kada je njihova borba jer je bilo preskakanja mečeva pa ubacivanja drugih takmičara, što je odlagalo sledeći meč nekada i sat vremena. To se upravo desilo kod Teodore i Mateje. Nadam se da će ostalih dana biti mnogo bolje jer ovo nije dopustivo. Ostali takmičari su dali sve od sebe. Falilo je malo sportske sreće u nekoliko mečeva. Nadam se da će se izvući pouke iz ovih poraza jer nas vrlo brzo očekuje nekoliko G turnira u Evropi", ističe Jović.

Trećeg takmičarskog dana na tatami izlaze seniori: srebrna iz Rija Tijana Bogdanović (-53kg), Marko Đuričić (+87kg) i Nađa Savković (-67kg), dok se Milica Mandić (-73kg) I Aleksandra Radmilović (-57) bore u petak.

Za Tijanu i Milicu je ovo prvi turnir posle Olimpijskih igara i odlična odskočna daska pred sezonu, budući da je ovo i prvi turnir na kome se sudi po pravilima usvojenim u decembru 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve