Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 25.10.2014.

08:02

Mandićeva zlatna na Gran priju

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić postigla je veliki uspeh osvojivši u petak uveče zlatnu medalju na Gran priju u Mančesteru.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Olimpijska šampionka iz Londona savladala je u finalnoj borbi u kategoriji preko 67 kilograma Holanđanku Rešimu Ogink rezultatom 7:3 i osvojila novih 40 bodova za svetsku i olimpijsku listu.

U osmini finаlа Milicа se revаnširаlа Hrvаtici Ivi Rаdoš zа prošlonedeljni porаz nа Gаlebovom trofeju. Posle 1:1 u tri runde, nа zlаtаn bod pobedilа je rivаlku. Protiv Britаnke Džejd Slejvin u nаrednom kolu slаvilа je sа 5:0.

U polufinаlu protiv izuzetno jаke protivnice Li Injong, Korejkа je povelа 1:0, Milicа je izjednаčilа u drugoj rundi, а u trećoj nijednа tаkmičаrkа nije poentirаlа, tаko dа je borbа nаstаvljenа nа zlаtаn bod. Posle dvаdesetаk sekundi olimpijskа šаmpionkа je došlа do bodа i obezbedilа finаle.

“Presrećna sam što sam osvojila zlatnu medalju na Gran priju, jer je to izuzetno teško učiniti. Posle svake borbe sam se osećala sve bolje i bila sam sigurnija da mogu do zlata. U ključnim trenucima gde je nervoza uvek prisutna, glas mog trenera Dragana Jovića me je smirivao, budio i vodio. Zahvaljujem se celom stručnom timu, i svima u Srbiji koji su nas ceo dan gledali i bodrili. Naravno i našem klubu najviše koji je od jutros u sali, gledao i navijao. Novih 40 poena mi dodatno povećava šanse da odem direktno na Olimpijske igre bez kvalifikacija, ali ima još puno posla dotle. Nastavljam pripreme za Meksiko i nadam se da ću tamo biti najspremnija i na nivou finala Grand prija”, rekla je Milica posle pobede.

Miličin trener Dragan Jović rekao je da su skoro svi ciljevi u sezoni ispunjeni.

„Ove godine smo imali tri cilja. Evropsko prvenstvo na kome je Milica nesrećno izgubila finale, Gran pri u Mančesteru i poslednje finale Gran prija u Meksiku, u decembru. Do sada smo skoro sve ispunili. Teško je na Gran priju raditi lepe borbe, ali išli smo na pobedu. Finale je bilo otvoreno i zato je i borba bila atraktivnija, sa više poena. Potvrdila je broj jedan na svetskoj i olimpijskoj rang listi. Idemo dalje, Rio je još uvek daleko“, naveo je Jović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d