Humanost na MMA ringu

MMA borce prati imidž surovih ljudi, kojma je pobeda iznad humanosti, ali potez Brajana Stena u subotnjem meču u Stokholmu odličan je protivargument.

Izvor: B92, yahoo

Ponedeljak, 16.04.2012.

14:31

Default images

Sten, koji se bori u srednjoj kategoriji, pobedio je Alesija Sakaru, ali se suprotno običaju zaustavio pre nego što je sudija prekinuo meč.

Sten je u prvoj rundi borbe oborio protivnika kolenima, a zatim ga je nokautirao laktovima. Kada je video da se protivnik više ne brani Sten se povukao i mahnuo sudiji da mu ukaže na to da je Sakara bez svesti.

Po pravila MMA Sten je imao pravo da nastavi sa napadom, sve dok ga sudija Mark Godard ne bi prekinuo.

Međutim, 31-godišnjak je procenio da bi to bilo suprotno sa humanošću i da bi predstavljalo nepotrebno povređivanje protivnika.



Reakcije su bile adekvatne – odmah posle meča predsednik UFC Dejna Vajt tvitovao je o Stenu kao “najviteškijem borcu”, a Stenov trening partner i šampion lake kategorije Džon Džons nazvao je pobedu “šmekerskom i dobrom za sport”.

Sten je inače bivši marinac odlikovan za hrabrost, koji vodi neprofitabilnu organizaciju koja pomaže bivšim vojnicima da pređu u civilni život, a u poslednje vreme radi i kao komentator na jednoj od najvećžih televizijskih mreža u SAD.

Meč sa Sakarom u Stokholmu bio je 16. u Sakarinoj karijeri i prvi van Severne Amerike, skor mu je sada 12-4. Sakara je godinu dana mlađi i ima skor 15-9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: