Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 18.11.2013.

15:33

"Podrška neolimpijskim sportovima"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da država mora da obrati više pažnje na neolimpijske sportove zbog rezultata koje takmičari postižu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Moramo da obratimo pažnju na sve sportove, bez obzira da li je reč o olimpijskom ili neolimpijskom sportu. Važno je da proširimo sportsku bazu i stvorimo uslove da se što više dece i mladih bavi sportom. Na taj način šaljemo poruku mladima koji počinju da se bave sportom, da budu uporni i istrajni u tome što rade", rekao je Udovičić.

On je istakao da je prezadovoljan učinkom sportista u neolimpijskim disciplinama, koji su na poslednjim takmičenjima osvojili 28 medalja.

"Način na koji ste predstavljali Srbiju me obavezuje da još više slušam vas i vaše predloge", poručio je Udovičić.

Selektor Streljačkog saveza Srbije za osobe sa invaliditetom Nenad Pajić poklonio je Udovičiću sliku svih osvajača medalja na prvenstvima Evrope i sveta.

"Opravdali smo svaki svaki uloženi dinar. Nadam se da ćemo u saradnji sa ministarstvom omladine i sporta imati bolje uslove i da ćemo u Riju 2016. godine nadmašiti rezultate iz Londona", rekao je Pajić.

Predstavnici Karate saveza Srbije i Moto saveza Srbije uručili su plaketu ministru Udovičiću i zahvalili se na ukazanom poverenju.

"Lepo ste nas ispratili i još lepše dočekali. Vi ste nam bila velika podrška, potrudićemo se da sa takmičenjima i dalje vraćamo sa medaljama", rekla je Ivana Popadić iz Savate saveza Srbije.

Takmičari u neolimpijskim borilačkim veštinama su na takmičenju u Sankt Peterburgu osvojili sedam medalja, juniori su sa Svetskog prvenstva u karateu doneli dve medalje, a sa Evropskog juniorskog prvenstva u kjokušinkaiju jednu.

Na istočnoevropskom šampionatu u moto sportu ekipa Srbije osvojila je timsku titulu prvaka Evrope, dok su se paraolimpijci sa Svetskog prvenstva u streljaštvu vratili sa sedam odličja u pojedinačnoj i četiri u ekipnoj konkurenciji.

Srpski sportisti su na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom osvojili četiri medalje, dok se sa Olimpijskih igara gluvih tim Srbije vratio sa dva odličja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve