Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 12.03.2013.

13:59

Karatisti u "Bici za bebe"

Sledećeg vikenda na Novom Beogradu se održava karate prvenstvo Beograda za seniore.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovogodišnje takmičenje ima humanitarni karakter obzirom da će se sav novac od prodatih ulaznica ustupiti Fondaciji B92 za akciju "Bitka za bebe".

Beogradski karate savez i Fond B92 su potpisali Protokol o saradnji, kojim se predviđa prikupljanje sredstava za kupovinu jednog CTG aparata za porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu. Turnir počinje u subotu u podne.

Za pet dana, članovi beogradskih karate klubova su prodajom karata po ceni od samo 100 dinara, sakupili 60.000 dinara. S obzirom da CTG aparat košta 230.000 dinara, Beogradski karate savez poziva sve ljubitelje karatea da u subotu dođu u Halu sportova i, uz gledanje najboljih boraca i kataša, podrže "Bitku za bebe".

U Beogradskom karate savezu ima 65 registrovanih karate klubova sa nekoliko hiljada karatista. U Srbiji ima oko 50.000 dece i omladine koja se bave karateom.

Prvenstvo Beograda je provera spremnosti karatista za predstojeće Balkansko prvenstvo koje se održava od 29. do 31. marta 2013.godine u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve