Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 31.08.2014.

00:21

Huk kao Nelson, Englez razočaran

Nemački bokser poreklom iz Srbije Marku Huk 13. put u karijeri odbranio je titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Momak sa Sjenice je na poene savladao Mirka Largetija i izjednačio WBO Džonija Nelsona, koji bio u Haleu i gledao ga uživo kako opet brani tron.

Italijan nije mnogo namučio Huka, ali ni šampion nije izgledao preterano dominantno. Na kraju je do 38. pobede u karijeri stigao jednoglasnom odlukom sudija (116:112, 116:112, 118:110).

Nelson, koji se povukao iz ringa 2005, nije bio impresioniran onim što je video, nakon proglašenja pobednika je razočarana odmahnuo glavom, istakavši da je samo sanjao da bi mu Huk bio dostojan rival. Preporučio je zemljaku Toniju Belevu da se bori sa Hukom.

Nakon sporog starta Largetija, koji je preživeo uvodne runde, Huk je propustio šansu u poslednjim sekundama da nokautira rivala, ali ga je udario nakon zvona koje je označilo kraj runde.

"Poštujem kako se protivnik borio", rekao je Hukić koji je maksimalno iskoristio prednost u visini i rasponu ruku, te iskustvo u odnosu na rivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve