Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 09.07.2012.

12:30

Hukić: Ponosim se što sam Srbin

Nemački bokser Marko Huk, na ovim prostorima poznatiji kao Muamer Hukić, rodom iz Sjenice, rekao je da je ponosan što je Srbin.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Državljanin sam Srbije, ponosan sam na to, i ističem svoje srpsko poreklo kad god mogu“, rekao je Hukić u razgovoru za „Večernje novosti“.

Hukić je do sada devet puta uspeo da odbrani titulu svetskog šampiona u verziji WBO, a u slučaju novog trijumfa dobiće retko priznanje, dijamantski ring, posle čega bi mu pripala titula superšampiona.

Ako uzmem dijamantski ring, biće to zaista veliko priznanje. Nije lako biti prvi u nečemu ni u svom selu, a kamoli u gradu, državi, a tek ne u svetu. Pritom, kad nešto osvojite, još je teže to odbraniti, a meni je to pošlo za rukom već devet puta, zbog čega sam posebno zadovoljan“, rekao je Hukić.

Na pitanje da li bi mu bio zanimljiv meč sa šampionom Evrope Nenadom Borovčaninom, koji je u vrhu liste izazivača za pojas prvaka sveta, Hukić je rekao:

Boksovao sam protiv raznih rivala tokom karijere. Samim tim, apsolutno sam spreman i za meč sa Borovčaninom, i to u bilo kom trenutku. Upoznali smo se i odlično znam Nenadove kvalitete, i nemam ništa protiv da boksujem protiv njega. Čak bih to i voleo. Međutim, pod ugovorom sam sa nemačkom televizijom, koja ima uticaja oko izbora protivnika. Naime, pitanje je koliko je njima na marketinškom nivou isplativo da boksujem sa drugim Srbinom“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve