Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 03.03.2012.

23:03

Kličko nokautom odbranio titule

Ukrajinac Vladimir Kličko odbranio je titulu svetskog šampiona u WBO, IBF, IBO i WBA kategorijama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kličko je u bokserskom spektaklu koji ste mogli da pratitie na televiziji B92 u četvrtoj rundi nokautirao izazivača Francuza Žan-Marka Mormeka.

Bila je ovo 57. pobeda mlađeg Klička u njegovoj 60. borbi, uz jubilarni 50. nokaut. Sa druge strane, 39-godišnji Francuz, kome je ovo bio tek četvrti meč u teškoj kategoriji, zabeležio je peti poraz ukupno.

U prvoj rundi, prema očekivanjima, nije bilo velikog uzbuđenja. Kličko je želeo da protivnika načne sa distance direktima, a Francuz je većinu vremena provodio u gardu pokušavajući da priđe Ukrajincu.

Već u drugoj rundi Vladimir Kličko je uspeo u svojoj nameri. Probio je gard rivala, oborio ga je na pod, ali meč nije završen pošto je Francuz uspeo da se podigne i izdrži nalete Ukrajinca do kraja runde. Treća runda protekla je, kao i prva, bez uzbuđenja, ali to kao da je bila samo najava onoga što se dogodilo u narednoj.

Već posle nekoliko desetina sekundi Vladimir Kličko je novom serijom direkta ponovo probio gard protivnika, ponovo ga je oborio, ali ovoga puta Francuz nije želeo i nije mogao da ustane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve