Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 22.03.2010.

15:45

Mani Pakjao se povlači?

Svetski šampion u velter kategoriji, u verziji WBO, Filipinac Mani Pakjao, najavio je mogućnost da uskoro završi profesionalnu karijeru.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U razgovoru sa novinarima po povratku u Manilu, posle pobede nad bokserom iz Gane Džošuom Klotijem 13. marta u Dalasu, Pakjao je podsetio na obećanje koje je dao svojoj majci u novembru prošle godine. "Tada sam nakon pobede nad Migelom Kotom pitao majku da mi dozvoli još jednu borbu. Ona sada zahteva da ispunim moj deo dogovora, a ja ne znam šta da joj kažem", rekao je Pakjao.

On je priznao da ga majka već duže vreme nagovara da se povuče.

"Ona me moli da završim karijeru i moraću još jednom da razgovaram sa njom. Nadam se da će me razumeti i dozvoliti mi da nastavim da boksujem", rekao je 31-godišnji bokser.

Pakjao je najpopularniji filipinski sportista. U februaru 2010. godine, u izboru američkih bokserskih novinara, proglašen je za borca decenije, a u dosadašnjoj karijeri je tri puta biran za boksera godine, čime je izjednačio rekord Muhameda Alija i Ivandera Holifilda.

Filipinac u karijeri ima skor od 50 pobeda, od čega 38 nokautom, tri poraza i dva nerešena meča. Pakjao je izuzetno popularan u svojoj zemlji, gde paralaleno sa sportskom, gradi filmsku, muzičku i političku karijeru.

On će u maju kao lider Narodne šampionske partije, koja se zalaže za pomoć siromašnima, učestvovati na regionalnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu