Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 06.11.2009.

23:14

Braća Kličko dobili sudski spor

Građanski sud u Nemačkoj odbio je žalbu Klausa-Petera Kola, bivšeg menadžera Vitalija i Vladimira Klička, koji je tražio pet miliona evra odšete od Ukrajinaca.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Kol je tužio braću Kličko jer su pre pet godina odbili da produže tadašnji ugovor sa njegovom promoterskom firmom. 2004. godine ukrajinski bokseri su raskinuli ugovor sa Kolovom kompanijom "Univerzal boks promošn" i osnovaili sopstvenu firmu za promociju i organizovanje bokserskih mečeva 'K2'.

"Srećan sam što je okončan sudski spor sa Kolom u našu korist. Više nemamo nikakvih obaveza prema tom nemačkom menadžeru", rekao je 37-godišnji Vitalij Kličko, apsolutni šampion planete u verziji WBC-a (Svetskog bokserskog saveta).

Njegov pet godina mlađi brat Vladimir Kličko objedinio je titule svetskog prvaka u teškoj kategoriji, pošto je osvajao šampionske naslove u verzijama tri profesionalne bokserske asocijacije: IBF (Internacionalna bokserska federacija), WBO (Svetska bokserska organizacija) i IBO (Internacionalna bokserska organizcija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve