Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 23.07.2007.

23:31

ODEPA: Briga za nestale boksere

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Panamerička sportska organizacija ODEPA zabrinuta je zbog nestanka dvojice kubanskih boksera, koji se, pošto su prethodno napustili sportsko selo na Panameričkim igrama u Rio de Žaneiru, nisu pojavili u ringu. "Izvršni komitet Panameričke sportske organizacije izrazio je zabrinutost zbog nestanka dvojice kubanskih boksera, Giljerma Rigondoa i Erislandea Lare, 22. jula", navodi se u saopštenju te organizacije.

Kako je navela ODEPA, kubanska delegacija zatražila je od organizacionog odbora Panameričkih igara, koje će u Riju trajati do 29. jula, da otvore istragu povodom tog slučaja.

Giljermo Rigondo, dvostruki olimpijski šampion (2000. i 2004.) i svetski šampion 2001. u bantam kategoriji, i Erislandi Lara, koji se takmiči u velteru, trenutno se vode kao nestali.

"Ne možemo ništa da potvrdimo, možda su i oteti", rekao je jedan član kubanske delegacije povodom tvrdnji da su dvojica boksera možda pobegli.

Glavni kubanski trener Pedro Roke rekao je novinarima da su bokseri juče napustili sportsko selo i da se više nisu vratili. "Možda su otišli u kupovinu. Sve što znam jeste da su otišli u nedelju ujutro", kazao je Roke.

Prošle nedelje kubanski odbojkaš Rafael da Kosta i trener gimnastike Lasaro Lamelas Ramirez takođe su pobegli.

Kubanski sportisti često koriste takmičenja kao priliku da napuste zemlju, u kojoj ističe peta decenije komunističke diktature. U decembru su trojica boksera na turniru u Venecueli napustila kubansku delegaciju.

(na slici: sudija dodeljuje pobedu Meksikancu Karlosu Kuadrasu, pošto se Rigondo nije pojavio).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve