Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 07.12.2014.

15:39

Sagmajster 8. put na reliju Dakar

Gabor Sagmajster učeštvovaće osmi put na najprestižnijem svetskom reliju "Dakar", koji će se voziti od 4-17 januara 2015. u Argentini, Čileu i Boliviji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Subotički motociklista voziće u timu sa Slovencem Miranom Stanovnikom i Mađarom Janošom Dešijem, a u Dakar avanturu kreće sa novim motociklom KTM 450 i sa ambicijom da završi među 40 takmičara.

"Mislim da imamo mnogo šanse da napravimo još bolji rezultat, ali ovo je tehnički sport i nikad se ne zna kako će motor funkcionisati. Biću psiho-fizički spreman i ako sve bude išlo kako treba nadam se da ću završiti u Top 40 vozača", rekao je Sagmajster Tanjugu.

Kao najvažniji cilj Sagmajster je označio dolazak na cilj, gde stigne otprilike 80 od 200 takmičara i precizirao da se to odnosi na plasman ukupnog broja takmičara, a ako se ne računaju fabričke ekipe već samo privatni vozači, kao što je on, onda očekuje plasman u najboljih 10.

On ocenjuje da je reli svake godine sve teži i za pet dana će se prelaziti preko 800 kilometara dnevno, od kojih će jedan biti čak 1.024 kilometra u pustinji.

"Meni to odgovara, potpuno sam spreman i, kao i svako godine, mnogo sam radio sa mojim kondicionim trenerom Zoranom Ivanovićem, tako sam apsolutno fit", naveo je Sagmajster.

Sagmajster na put kreće poslednjeg dana 2014. godine, predstavljanje svih takmičara zakazano je za 3. januar, a dan kasnije sledi start Dakar relija.

Sagmajsteru je prošle godine plasmanom na 53. mestu u generalnom plasmanu ostvario najbolji rezultat u Dakar karijeri.

Između dva Dakara Sgmajster je vozio na Svetskom kupu u Abu Dabiju, gde je bio 14, kao i domaći i evropski šampionat. U Srbiji je završio na prvom mestu i osvojio "Zlatnu kacigu", a dobitnik je i "Majske nagrade" Sportskog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve