Nova vest
Auto-moto

Petak, 14.01.2011.

22:57

Dakar: Pobeda Sainca za novi rekord

Aktuelni šampion Dakara Španac Karlos Sainc trijumfovao je na 12. etapi ovogodišnjeg izdanja i tako postavio novi rekord etapnih pobeda kod automobilista.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sainc je do 23. pobede došao posle pređenih 555 kilometara u okviru specijala od San Huana do Kordobe u vremenu od 5:37:28 sati.

Bivši šampion Dakara Žinijel de Vilije iz Južnoafričke republike je na drugom mestu imao zaostatak od više od dva i po minuta, dok je treći bio Saincov timski kolega iz Folksvagena Naser Al-Atijah.

Upravo Al-Atijah se nalazi na korak od pobede pred poslednju etapu 32. Dakara i ima više od 48 minuta prednosti u odnosu na Devilijea.

Kod motociklista ponovo je najbolji bio Španac Mark Koma, koji se takođe nalazi pred trijumfom, a specijal je kompletirao za 6:42:42 sati, ispred branioca titule Sirila Desprea i Portugalca Eldera Rodrigesa, dok je jedini srpski predstavnik Gabor Sagmajster bio 57. Koma u generalnom plasmanu ima prednost od 16,5 minuta u odnosu na Desprea, dok je Sagmajster 59.

Na 32. Dakaru u subotu je na programu poslednja etapa, koja će biti vožena od Kordobe do Buenos Airesa u dužini od 826 kilometara, od kojih će brzinac činiti 181, dok je za nedelju zakazano proglašenje pobednika i fešta svih učesnika najtežeg relija na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu