Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 11.01.2010.

20:31

Dakar: Komi i Al Atijahu etapa

Španac Mark Koma na KTM motoru i Naser Al-Atijah iz Katara u Folksvagenu pobednici su devete etape 31. izdanja Dakara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aktuelni šampion relija kod motociklista je 178 kilometara brzinca, skraćenih sa 338, etape vožene od Kopijapa do La Serene prešao za 2:12.30 sata, sa samo četiri sekunde prednosti u odnosu na vodećeg u plasmanu Dakara Sirila Desprea, takođe na motoru austrijskog proizvođača. Treće mesto zauzeo je Ćileanac Francisko Lopez na Apriliji.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster bio je 65. i brzinac je završio sa zaostatkom nešto većim od jednog i po sata za Komom.

Posle devet kompletiranih etapa u generalnom plasmanu motociklista vodi Despre, ispred Norvežanina Pal-Andersa Ulevalsetera, koji ukupno ima sat i 20 minuta slabije prolazno vreme od Francuza, dok Sagmajster zauzima 64. mesto.

Kod automobilista Al-Atijah je do trijumfa došao u vremenu od 1:59.28 sata, ispred dvojice klupskih kolega višestrukog svetskog reli šampiona Karlosa Sainca iz Španije i branioca titule na Dakaru Južnoafrikanca Žinijela de Vilijea.

Zahvaljujući pobedi Al-Atijah je značajno umanjio prednost koju Sainc ima u generalnom plasmanu i ona sada iznosi nešto više od osam i po minuta.

U utorak je na programu deseta etapa 31. Dakara, koja će biti vožena od La Serene do Santijaga u dužini od 434 kilometra, od kojih će 220 čini brzinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve