Nova vest
Auto-moto

Petak, 03.04.2009.

20:54

Hirvonen u vođstvu u Portugalu

Finac Miko Hirvonen u Fordu nalazi se u vođstvu posle prvog dana Relija Portugala.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Vozač Forda nalazi se u vođstvu iako je bio najbrži na samo jednom od šest specijalnih ispita. Hirvonen je pobedio na četvrtom ispitu voženom na suvim putevima na jugu Portugala i ostvario je ukupno vreme od 1:24:12.6 sata i ima prednost od 15 sekundi u odnosu na vozača Sitroena Danija Sordoa pred drugi dan relija.

Aktuelni svetski šampion i vodeći u generalnom plasmanu šampionata Sebastijan Leb je treći, 18 sekundi iza Hirvonena, dok je Markus Gronholm, koji se takmiči prvi put posle povlačenja na kraju sezone 2007. godine, četvrti u privatnom Subaruu ekipe Prodrajv.

Drugi vozač Forda Jari-Mati Latvala našao se rano u vođstvu, posle pobeda na prva dva ispita, ali je tokom trećeg udario u zid i morao je da odustane. To su iskoristili Peter Solberg u privatnoj Sitroen Ksari, Sebastijan Ožije, član Sitroen junior tima, Metju Vilson u Ford Stobartu Rus Evgenij Novikov koji se posle prvog dana u Portugalu nalaze na mestima koja donose bodove.

Reli se nastavlja u subotu, a završava u nedelju, a više informacija o Reliju Portugala možete naći u tekstu Aleksandra Babića.

Rezultati prvog dana Relija Portugala:
1. Miko Hirovonen (Finska) Ford 1:24:12.6
2. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:15.0
3. Sebastijan Loeb (Francuska) Sitroen + 0:18.0
4. Markus Gronholm (Finska) Prodrajv Subaru + 0:23.9
5. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 0:42.2
6. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 1:04.0
7. Metju Vilson (Velika Britanija) Ford Stobart + 1:14.6
8. Evgenij Novikov (Rusija) Sitroen junior tim + 1:33.7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu