Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 19.04.2010.

00:26

Vila napravio iznenađenje u Meksiku

Norvežanin Andre Vila napravio je veliko iznenađenje na otvaranju nove sezone Red Bull X-Fighters serije u Meksiko Sitiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zbog loših vremenskih uslova u Meksiku Vila je zahvaljujući pobedom u kvalifikacijama došao i do trijumfa na prvom takmičenju ovogodišnje serije pred 42.000 gledalaca. Pored Vile na takmičenju je učestvovalo 12 najboljih FMX vozača današnjice, među kojima je i Robi Medison, koji je pre samo deset dana uspeo da preskoči Korintski kanal.

Na prvoj stanici desete godišnjice Red Bull X-Fighters serije norveški vozač je trijumfovao prvi put u karijeri, a on je najviše profitirao zbog loših vremenskih uslova, odnosno kombinacije jakog pljuska i grmljavine.

Vredno sam trenirao tokom celog svog života i mnogo sam žrtvovao da bih došao do ovoga”, rekao je posle pobede 27-godišnji Vila.

Vila je do pobede u Meksiko Sitiju došao ispred aktuelnog šampiona Amerikanca Nejta Adamsa, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo Medison. Španac Dani Tores je zauzeo četvrto mesto iako je svoje trikove zbog povrede morao da izvede sa samo jednom rukom.

Ovogodišnja Red Bull X-Fighters serija se nastavlja u Gizi, u Egiptu, 14. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu