Nova vest
Auto-moto

Petak, 20.10.2017.

16:25

Problemi za Rosija i Lorenca pred Australiju

Valentino Rosi i Horhe Lorenco, jedni od najboljih moto GP vozača svih vremena, nalaze se u velikom problemu pred Veliku nagradu Australije.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Problemi za Rosija i Lorenca pred Australiju
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Rosi i Lorenco mogli bi da ostanu bez plasmana u drugi krug kvalifikacija (Q2) jer se trenutno nalaze na 11. i 12. mestu posle slobodnih treninga.

Italijan se ekspresno vratio posle povrede i preloma noge, ali će morati dobro da se pomuči pred 16. trku u ovogodišnjem šampionatu.

S ove tačke gledišta, Rosi je daleko od favorite na Filip Ajlendu, kvota na njegov trijumf je čak 9,50, a kompletnu ponudu MOZZART kladionice čine 22 vozača.

"Sutra će biti odlučujući dan jer je važno ući u drugi krug kvalifikacija. Na kraju, nisam uspeo da ostanem u top 10, što je bitno jer nikada ne znato kakvo će vreme biti na Filip Ajlendu. Ipak, sve vreme radimo na motoru i osećaj nije toliko loš. Stavili smo mekše gume koje smo želeli da testiramo, ali nisam se osećao dobro i nisam mogao da napredujem koliko sam želeo", rekao je Rosi.

Sličan problem ima i Lorenco, trostruki šampion u kraljevskoj klasi.

"Najveći problem je prijanjanje i prednji kontant. U krivinama mi je potreban prednji kontakt i nedostaje mi prijanjanja. Veoma je teško pronaći ravnotežu, pokušali smo da spustimo motor kako bismo ga stabilizovali u krivinama i nije nam pošlo rukom. Biće teško smisliti nešto do sutra, ali imamo ideje", kazao je Španac.

Trka na Filip Ajlandu vozi se u nedelju od 7 časova ujutru po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve