Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 22.10.2015.

19:54

Rosi besan: Markes razmišlja kao dete

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da veruje da Mark Markes razmišlja kao dete i da Španac želi da Horhe Lorenco postane šampion.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

’Doktor’ je pred Veliku nagradu Malezije, pretposlednju trku sezone Moto GP šampionata, istakao da se Markes igrao sa njim i vozačem Dukatija Andreom Janoneom na stazi „Filip Ajland“ da bi pomogao Lorencu u borbi za titulu.

Markes je trijumfovao na prethodnoj trci i to pošto je odvozao savršeni poslednji krug, a prethodno je bio znatno sporiji, dok se borio sa Rosijem i Janoneom za drugo i treće mesto.

Još aktuelni šampion je negirao Rosijeve optužbe, koje je Italijan ponovio u Sepangu, istakavši da veruje da je to Markesova osveta za incidente koji su se desili ranije tokom sezone, posebno za kontakt u finišu trke u Asenu.

Upitan zašto smatra da Markes želi da mu pokvari trku, Rosi je rekao:

Zato što bi voleo da Lorenco bude šampion. Ljut je na mene iz nekih ličnih razloga. Iako to nikad nije rekao, on misli da sam ga u Argentini naterao da izleti, a što se tiče Asena, i dalje razmišlja o poslednjoj šikani i u svojoj glavi misli da je trebalo da pobedi. Od tada je ljut i razmišlja kao dete: ’Ako ja ne pobedim, neće ni on’. U ovom trenutku, manje zlo za njega je da Lorenco osvoji titulu“.

Rosi je takođe dodao da sada smatra Markesa preprekom u borbi za titulu sa svojim timskim kolegom.

Ako je brži, a usporava da bi mogao da se bori iza, to bi moglo da oteža stvari. On nema šta da izgubi, a ja imam i moram da se pazim. Žao mi je i zaista sam ljut. Nisam očekivao da će mi Markes biti prepreka u borbi za ovu titulu, mislio sam da se borim samo sa Horheom, kao što bi trebalo da bude slučaj“, naglasio je Rosi.

Markes i Lorenco su pokušali da ublaže Rosijeve konferencije istakavši da je time što je vozač Repsol Honde slavio u Australiji, ’Doktor’ sada ima 11 bodova prednosti u odnosu na Lorenca, a ne šest.

Markes je bio korak ispred svih, ali umesto da pokuša da se bori sa Lorencom, on je ostao da se bori sa mnom, Janoneom i ostalima. Znao je da gubim vreme u odnosu na Dukati na pravcu i svaki put kada sam pokušao da ga preteknem, on bi mene pretekao. Ali, onda je usporio da bi napravio zaostatak u odnosu na Horhea. Nije imao sreće jer Horhe nije bio toliko dobar, jer bi u suprotnom sve bilo rešeno. Umesto toga, držao je Horhea na oku, znao je da će ga stići u roku od tri kruga i zato je pokušavao da uspori mene i Janonea jer je želeo da se neki nađe između mene i Lorenca“, istakao je Rosi.

Tokom konferencije je pomenuto i Rosijevo rivalstvo sa Maksom Bjađijem, a Italijan je istakao da mu se više sviđa pristup njegovog sunarodnika nego Markesov, iako su imali više kontroverznih borbi tokom godina.

Dugoročno, više mi se sviđa njegovo ponašanje. Prezirali smo jedan drugoga, ali su barem bile čiste i iskrene“, naglasio je ’Doktor’.

Trka za Veliku nagradu Malezije vozi se u nedelju od 8 časova po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu