Nova vest
Auto-moto

Subota, 02.10.2010.

10:03

Lorenco još dve godine u Jamahi

Španac Horhe Lorenco, trenutno vodeći u generalnom plasmanu kraljevske klase Moto GP šampionata, i u naredne dve godine će braniti boje Jamahe.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iako je Lorencov ostanak u Jamahi bio izvestan posle objave da će Valentino Rosi karijeru nastaviti u Dukatiju, zvanična potvrda stigla je tek u subotu.

Po novom ugovoru Španac će biti vozač Jamahe bar do kraja 2012. godine, a timski kolega će mu biti Ben Spiz iz Sjedinjenim Državama, koji će mu se pridružiti iz Jamahe Teh 3.

23-godišnji Lorenco, koji je u Jamahu došao 2008. godine, je ove sezone trijumfovao na sedam trka i nalazi se na putu do svoje prve titule u najjačoj klasi. Španac je trenutno vodeći u plasmanu, sa 56 bodova prednosti u odnosu na sunarodnika Danija Pedrosu, koji će propustiti bar jednu od pet trka, koliko ih je ostalo do kraja sezone.

Moj prvi izbog je bio da ostanem ovde, u Jamahi, i drago mi je što smo postigli dogovor. Srećan sam ovde, imam dobre ljude oko sebe, odličnu vezu sa Jamahom i odličan motor. Sada nam je cilj osvajanje titule, ali sam već uzbuđen zbog nove sezone. Znam da Ben i ja možemo da uradimo dobar posao za Jamahu, kojoj želim da zahvalim na veri u mene”, rekao je Lorenco.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve