Nova vest
Auto-moto

Petak, 14.02.2020.

10:10

Sajnc i Noris imaju novu "igračku" FOTO/VIDEO

Karls Sajnc i Lando Noris otkrili su Meklaren MCL35 za novu sezonu Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Sajnc i Noris imaju novu
Foto: McLaren promo

Sajnc i Noris ulaze u drugu sezonu kao vozači Meklarena, čiji bolid pokreće Renoov E-Tech 20 agregat.

Osnova MCL35 je prošlosezonski bolid koji je sa Renoovim agregatom značajno napredovao u završnici šampionata.

Meklaren se prošle sezone popeo na četvrto mesto konstruktora, što je najbolji rezultat ekipe od 2012. godine.

"Ovo je važan trenutak za ceo tim. Svaki član ekipe je uložio mnogo vremena i snage tokom proizvodnje MCL35. Karlos i Lando su pokazali odlučnost prošle sezone i nastavili su naporno da rade i u pripremama za testiranja za predstojeću sezonu. Radujemo se što ćemo graditi na onome što je bilo veoma pozitivno u prvoj godini sa njima za volanom. Očekujemo veliku borbu sa ekipama sa kojima smo se borili prošle godine. Važno je da se koncentrišemo na sebe, želimo da napredujemo. Zadovoljan sam onim što sam video tokom zime i napretkom koji smo ostvarili kao tim", rekao je direktor Meklarena Andreas Zajdl.

Meklaren nastavlja da nosi prepoznatljive boje papaje i plavu, koje je izabrao osnivač tima Brus Meklaren pre 57 godina, ali prvi put u mat završnici.

Prošle sezone u trci u Brazilu Meklaren je bio na podijumu, prvi put od 2014. godine, kada je Sainc pomeren na treće mesto posle kazne Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.

MCL35 će na stazu izaći na prvim predsezonskim testovima 19-21. februara na "Katalunji" u blizini Barselone, a potom i na drugim 26-28. februara.

Sajnc i Noris će podelili obaveze tokom ova dva test termina.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve