Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 28.04.2016.

21:24

Hamilton: Rozberg ima veliku prednost, ali...

Šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je prednost njegovog klupskog kolege Nika Rozberga od 36 bodova u generalnom plasmanu velika stvar.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Hamilton: Rozberg ima veliku prednost, ali...

Ipak, on je dodao da može da nadoknadi nadostatak i osvoji novu titulu.

Hamilton je u prve tri trke u šampionatu imao mnogo problema i drugi je u generalnom plasmanu iza Rozberga, koji je pobedio u sve tri trke ove sezone. Računajući i prošlu sezonu, Rozberg je vezao šest uzastopnih pobeda. Hamilton se u trci u Bahreinu sudario sa Valterijem Botasom u prvoj krivini, a zbog problema na bolidu trku u Kini završio je na sedmom mestu.

"Njegovu prednost ne shvatam olako, mislim da je to velika stvar. To je 36 bodova, skoro trka i još malo, to je mnogo bodova. Znam da me čeka posao, ali već sam tokom karijere uspevao da nadoknadim zaostatak u šampionatu", rekao je Hamilton.

Hamilton je 2014. godine nadoknadio 29 bodova zaostatka za Rozbergom i osvojio šampionsku titulu.

"Ostalo je još 18 trka do kraja, a ako u proseku po trci budem nadoknadjivao dva boda, verujem da nije nemoguće dostići Rozberga", rekao je trostruki svetski šampion Hamilton.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se u nedelju od 14 časova u Sočiju za Veliku nagradu Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve