Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 03.09.2015.

16:31

Premijer Italije: Eklstone, ostavi Moncu na miru

Italijanski premijer Mateo Renci poručio je prvom čoveku Formule 1 Berniju Eklstonu da ostavi Moncu na miru posle izjave da ta staza nije sigurna u kalendaru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

„Ostavi Moncu na miru. To je ono što imamo da kažemo Eklestonu. Formula 1 se ne oslanja samo na novac, već je u pitanju tradiciji i istorija“, rekao je Renci za italijanski radio.

Nijedna staza nije bila domaćin trka Formule 1 više puta od „Monce“, koja se u kalendaru tog takmičenja nalazi od 1950. godine i samo je 1980. trka za Veliku nagradu Italije vožena u Imoli.

Organizatori trke za Veliku nagradu Italije ugovor sa Formulom 1 imaju još za narednu sezonu, a za produžetak saradnje spremni su da plate po 15 miliona evra po trci. Međutim, Ekleston zahteva 25 miliona, navodi „Gazeta delo sport“.

Ukoliko organizatori trke u Monci ne budu ispunili zahteve, trka za Veliku nagradu Italije mogla bi da se vozi na stazi „Enco i Dino Ferari“ u Imoli, koja je bila domaćin Velike nagrade San Marina od 1981. do 2006. godine.

Pažnju koju premijer posvećuje Formuli 1 je veliki pokazatelj njegove želje da se takvo takmičenje održava u Italiji. Imola je spremna da pruži ruku“, rekao je gradonačelnik Imole Danijele Manca.

Legendarna staza „Monca“ će predstojećeg vikenda po 65. put u istoriji biti domaćin trke za Veliku nagradu Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu