Nova vest
Auto-moto

Subota, 28.02.2015.

20:26

Hamilton ostavio Mercedes na vrhu

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton postarao se da Mercedes ostane na vrhu pred poslednji dan predsezonskih testiranja na stazi „Katalunja“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Hamilton je najbolji krug ostvario u vremenu od 1:23.022 minuta, i to pošto je dosta vremena proveo u garaži dok je tim isprobavao, kako su rekli, eksperimentalno podešavanje.

Britanac je najbrže vreme zabeležio na mekim pneumaticima, dok su Felipe Masa u Vilijamsu i vozač Ferarija Kimi Raikonen koristili supermeke.

Na kraju dana, Hamilton je bio dve i po desetinke ispred Mase, koji je za samo četiri hiljaditinke nadmašio Raikonena.

Masa i Raikonen su se tokom većeg dela dana koncentrisali na simulacije trke, dok je Danijel Rikardo u bolidu Red Bula to radio od početka do kraja testiranja u subotu. Na kraju, Australijanac je bio deveti, sa dve sekunde i sedam desetinki zaostatka u odnosu na Hamiltona.

Subota je bio veoma produktivan dan za većinu timova, a Meklaren i Mercedes jedino nisu uspeli da kompletiraju više od 100 krugova. Kevin Magnusen je preuzeo bolid britanskog tima od Džensona Batona, ali je dan završio tri sata ranije zbog problema, posle pređenih 39 krugova.

S druge strane, Fors Indija je imala obećavajući dan, pošto je Niko Hilkenberg prešao 158 krugova i na kraju je dan završio na sedmom mestu. Ispred njega su osim trojice najbržih bili Karlos Sains junior u bolidu ekipe Toro Roso, vozač Lotusa Roman Grožan i Markus Erikson u Zauberu.

Testiranja u Barseloni se završavaju u nedelju, a nova sezona Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Rezultati trećeg dana testiranja:
1. Luis Hamilton (Mercedes) 1:23.022
2. Felipe Masa (Vilijams) + 0.240
3. Kimi Raikonen (Ferari) + 0.254
4. Karlos Sains junior (Toro Roso) + 1.169
5. Roman Grožan (Lotus) + 1.178
6. Markus Erikson (Zauber) + 1.455
7. Niko Hilkenberg (Fors Indija) + 1.917
8. Kevin Magnusen (Meklaren) + 2.203
9. Danijel Rikardo (Red Bul) + 2.720

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve