Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 09.10.2014.

17:50

Trka u Rusiji u čast Bjankija

Vozači Formule 1 voziće ovonedeljnu Veliku nagradu Rusije u Sočiju u čast Francuza Žila Bjankija koji je u kritičnom stanju posle nesreće u Japanu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bjanki je doživeo tešku nesreću u nedelju na legendarnoj “Suzuki”, kada je u teškim uslovima udario u kran koji je iznosio bolid Adrijana Zutila.

Mladi Francuz je hitno operisan i njegovo stanje je kritično, ali stabilno.

Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da će trka u Sočiju biti veoma emotivna i teška za njega.

Naše misli su sa Bjankijem”, rekao je Alonso.

Alonsov bivši timski kolega Felipe Masa i sam je preživeo tešku nesreću tokom kvalifikacija u Mađarskoj 2009. godine, a za trku u Japanu je rekao da mu je najgora u životu.

To mi je bila najgora trka u životu, s obzirom na to da ne mogu da se setim sopstvene nesreće”, istakao je Masa.

Bjankijev tim Marusja u petak će tek odlučiti da li će na trci u Sočiju učestvovati sa dvojicom vozača ili samo jednim. Britanac Maks Čilton je siguran, a povređenog Bjankija trebalo bi da zameni Aleksander Rosi iz Sjedinjenih Država, koji se nalazi na zvaničnoj listi učesnika Velike nagrade Sočija.

Iz ruskog tima su poručili da će se konsultovati sa Bjankijevom porodicom i da će samo uz njeno odobrenje Rosi voziti tokom trkačkog vikenda.

Iako su svi timovi u obavezi da imaju dvojicu vozača na svakoj trci, šefovi Marusije su bili u kontaktu sa prvim čovekom Bernijem Eklstonom oko toga da li će biti posledica u slučaju da se na stazi nađe samo jedan vozač ili se ekipa povuče sa trke.

Šef Marusje Džon But odlučio je da ostane u Japanu i bude uz Bjankija i njegovu porodicu, a ne da otputuje u Soči.

Prvi trening u Sočiju vozi se u petak od 8 časova po našem vremenu, dok je drugi četiri sata kasnije. Poslednji trening na programu je u subotu u 10 časova, dok su kvalifikacije od 13. Prva Velika nagrada Rusije startuje u nedelju u 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu