Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 18.08.2014.

22:05

Novi Ferštapen ispisuje istoriju F1

Sin bivšeg vozača Formule 1 Josa Ferštapena, Maks, postaće najmlađi vozač u istoriji "najbržeg cirkusa".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

On se nedavno priključio juniorskom timu Red Bula, dok će za F1 tim debitovati sledeće godine kada bude imao samo 17 godina i 164 dana.

Holanđanin će za čak dve godine oboriti rekord Španca Haimea Algersuarija koji je 2009. debitovao u F1 sa 19 godina i 125 dana.

Ferštapen je ove sezone trijumfovao na sedam trka Formule 3, čime je privukao pažnju Ferarija, Mercedesa i Lotusa, ali će se ipak priključiti aktuelnom šampionu.

"Ostvario mi se san. Veoma sa uzbuđen. Najviše sam zahvalan naravno mom ocu Josu, koji me je godinama dan i noć spremao za ovo. Hvala svima koji su verovali u moj talenat, svima koji su me finansirali u ovim teškim vremenima, koji su podržali moje prve korake u moto sportu. Nadam se da ću dostići nivo F1", rekao je mladi Ferštapen.

Stariji Ferštapen je najpoznatiji Holanđanin u F1, gde je vozio za Beneton, Simtek, Futvork, Tirel, Stjuart, Erouz i Minardi, a tokom devet godina je na 106 trka najbolji rezultat ostvario u debitantskoj sezoni trećim mestima u Mađarskoj i Belgiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve