Nova vest
Auto-moto

Sreda, 23.07.2014.

13:51

Formula 1 se vraća u Meksiko 2015.

Meksiko Siti biće domaćin trke Formule 1 sledeće godine, prenose lokaln mediji, a ugovor će biti potpisan na pet godina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Poslednji put trka Formule 1 organizovana je u Meksiko Sitiju pre 22 godine.

„Prvi čovek ormule 1 Berni Eklston potpisao je prošle nedelje ugovor o održavanju trke tokom pet sezona, sa opcijom produženja saradnje na još pet“, objavio je meksički list „Reforma“.

Kako navodi taj list, trka u meksičkoj prestonici biće organizovana u oktobru, ili novembru 2015. na stazi „Ermanos Rodriges“, na kojoj je poslednji put organizovana Velika nagrada Meksika 1992. godine.

Gradonačelnik Meksiko Sitija Migel Anhel Mansera sazvao je za sredu konferenciju za novinare na kojoj će i zvanično najaviti održavanje Velike nagrade Meksika, u periodu od 2015. do 2019. godine.

Meksiko je prvobitno bio u kalendaru Svetske automobilske federacije za ovogodišnji šampionat, pre nego što je konačno povučen sa liste domaćina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu