Nova vest
Auto-moto

Sreda, 26.03.2014.

10:29

"Šumijevi navijači, ne nadajte se"

Bivši medicinski delegat u Formuli 1 Geri Hartštajn poručio je navijačima Mihaela Šumahera da se plaše najgoreg i doveo je u pitanje tok njegovog lečenja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šumaher je u komi od 29. decembra, kada je doživeo nesreću tokom skijanja, a njegovo buđenje traje već osam nedelja u bolnici u Grenoblu.

Upravo to zabrinjava Hartštajna, koji ističe da je činjenica da nema napretka u procesu buđenja veoma loš znak.

Kako vreme prolazi, sve su manje šanse da će se Mihael oporaviti”, napisao je Hartštajn na svom blogu.

Hartštajn je bio glavni medicinski delegat Formule 1 između 2005. i 2012. godine, a trenutno je šef urgentne medicine na Univerzitetskoj bolnici u Liježu.

Još od Šumaherovog pada, Hartštajn je upućivao javnost o mogućih ishodima, a sada je počeo da sumnja u način lečenja sedmostrukog svetskog šampiona.

Mislim da su postojali ozbiljni propusti u Mihaelovom lečenju, a te informacije sam dobio od veoma dobrih izvora. I ti propusti su mogli, a gotovo sigurno su pogoršali ishod u Mihaelovom slučaju. Moguće je da osoblje u Grenoblu oseća da ne bi trebalo da vrši pritisak na porodicu da ga prebace iz te bolnice, uprkos lošim procenama, čak i zbog jasnih propusta”, istakao je Hartštajn.

Šumaher je u komi već tri meseca posle nesreće u Maribelu, kada je tokom skijanja udario glavom o kamen. Dva puta je operisan i proces buđenja je započet krajem januara. Od tada je bilo veoma malo informacija o stanju legendarnog Nemca i Hartštajn ističe da bi to moglo da pomogne navijačima da se pripreme za loše vesti koje bi mogle da uslede.

Oduvek sam znao da je Mihael obožavam. Proveo sam godine na stazama obojenim u crveno, i to sve zbog Mihaela. Još sam zapanjen dubinom i posvećenošću ljubavlju njegovih navijača. I iako sam zabrinut šta će se desiti kada i ako uslede loše vesti, shvatio sam da svima nama nedostatak informacija daje šansu da nastavimo dalje, da shvatimo šta se dešava i pokušamo da se odvojimo od svega. I mislim da je to jedna od neočekivanih povlastica strategije koju je izabrala njegova porodica. Nekako, imam osećaj da će ljudi biti u redu, šta god da se desi, zato što imaju vremena da sve prihvate. Samo žalim što će svi da bi došli do tog stanja morati da prođu kroz osećaj napuštanja. Ali i to će nestati. Nadam se”, naglasio je Hartštajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu