Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 09.09.2013.

09:49

Kimi u Ferariju, Alonso u Lotusu?

’Prelazni rok’ u Formuli 1 mogao bi ove nedelje da se zakomplikuje, brojni mediji pišu o povratku Kimija Raikonena u Ferari i prelasku Fernanda Alonsa u Lotus.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ferari je ranije imao običaj da pred Veliku nagradu Italije predstavi vozače za narednu sezonu, ali je ove godine odustao od te tradicije. Šef italijanske ekipe Stefano Domenikali u nedelju je posle trke u Monci rekao da odluka o vozaču za narednu sezonu nije doneta, ali da će Ferari odluku najverovatnije objaviti u sredu.

Do nedelje je izgledalo da je povratak šampiona iz 2007. godine u italijanski tim nemoguć, ali je baš tada, kako prenose mediji, došlo do obrta. Do letnje pauze, glavni favorit da zameni Felipea Masu u Ferariju bio je Niko Hilkenberg, a i tim je tada negirao navode da uopšte razmišlja o Raikonenu kao potencijalnom vozaču. Tada, takođe, niko nije ni pomišljao na to da bi Alonso mogao da napusti tim.

Ipak, poslednjih dana je navodno došlo do promene, posebno od kada je Red Bul objavio da će uz Sebastijana Fetela naredne sezone u timu voziti Danijel Rikardo. Nemački RTL u nedelju je preneo da su Raikonen i Ferari postigli dogovor, ali da je to razljutilo Alonsa, koji bi prema izvorima nemačkih medija mogao po treći put da se vrati u Enston, uz podršku Santandera. Španski mediji za sada ćute, ali sudeći po razvoju situacije poslednjih dana, sve je moguće.

Zanimljivo je da mediji koji su preneli da se Raikonen vraća u Ferari nisu objavili i koga će zameniti, neki spekulišu o odlasku Mase, drugi Alonsa, a treći obojice. Znajući prethodna iskustva Alonsa sa timskim kolegama koji imaju gotovo iste ambicije kao on, teško je poverovati da bi taj tim mogao da funkcioniše. Ljubitelji Formule 1 sećaju se i da je Raikonen na kraju 2009. godine napustio Ferari i Formulu 1 upravo da bi napravio mesta za španskog vozača.

Sigurno je, ako Ferari dovede Raikonena, a zadrži Alonsa, imaće ubedljivo najjaču vozačku postavu u Formuli 1. Italijanski tim bi to sigurno voleo, ali ne pita se samo on, već i sami vozači. Finac sigurno ne bi imao ništa protiv da bude u ekipi sa Alonsom, ali iskustvo nam govori da na drugoj strani nije takav slučaj. Za sada nema nikakvih potvrda, ali bi rasplet trebalo da usledi uskoro.

U svakom slučaju, ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Singapura 22. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu