Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 06.02.2012.

14:09

Zauber predstavio novi bolid

Ekipa Zaubera predstavila je u Heresu novi bolid za predstojeću sezonu u Formuli 1, koja počinje 18. marta u Australiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Švajcarski tim prošlu sezonu završio je na šestom mestu u plasmanu konstruktora sa 44 bodova posle dobrog starta sezone.

Posle pada u formi, Zauber je, ipak, uspeo da spreči Toro Roso da ga pretekne i to zahvaljujući dobrim vožnjama Kamuija Kobajašija i Serhija Peresa, koji će i ove sezone braniti boje te ekipe.

Model C31, koji u sebi ima Ferarijev motor, najveću razliku od prethodnika ima u prednjem delu bolida, kakav karakteriše i većinu konkurenata.

Zauber će sezonu početi bez tehničkog direktora Džejmsa Kija, koji je prošle nedelje objavio da napušta tim u koji je došao 2010. godine, a u ekipi se nadaju da će biti bolja od prethodne.

Naš cilj je da redovno završavamo trke među osvajačima bodova da bismo bili u boljoj poziciji u šampionatu. Radujemo se novoj sezoni i radu sa mladim i talentovanim vozačima. Kamui je pred svojom trećom sezonom u Formuli 1, a on je već prošle godine postao vođa tima. Sehio iza sebe ima odličnu debitantsku sezonu, koja je obično najteža za vozače u njihovim karijerama. Obojica imaju veliki potencijal, a ove godine će raditi sa istim inženjerima i siguran sam da će nastaviti sa napretkom“, rekao je prvi čovek ekipe Peter Zauber.

Pre Zaubera, bolide za ovogodišnji šampionat predstavili su Katerhem, Meklaren, Ferari, Fors Indija i Lotus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu