Nova vest
Auto-moto

Petak, 03.02.2012.

12:47

Fors Indija prezentovao model VJM05

Ekipa Fors Indije predstavila je za ovogodišnji šampionat, pod nazivom VJM05, u Silverstonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zanimljivo je da je ovo najranija prezentacija tima još od osnivanja tima 2008. godine, kada je Vidžaj Malija kupio Spajker, a od tada Fors Indija nikada nije imala spreman bolid za prva predsezonska tesitranja do sada.

Kao i prošle sezone, Fors Indija će koristiti Mercedesove motore, a na novom bolidu uočljiv je drugačiji izgled prednjeg dela bolida, a slično rešenje već su prikazali i Katerhem i Ferari. Uz to, značajno se razlikuju i bočni usisnici, koji su u skladu sa novim propisima.

U timu se nadaju da će Fors Indija u predstojećoj sezoni moći da konkuriše za visok plasman među konstruktorima, pošto je prošle godine završila na šestom mestu, što joj je najbolji plasman u Formuli 1. Za indijsku ekipu će u ovogodišnjem šampionatu voziti Britanac Pol di Resta i Niko Hilkenberg iz Nemačke.

Mislim da je svaki tim uložio mnogo truda u svoj bolid. Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo tamo gde smo stali prošle godine, i moram da kažem da je novi bolid pravo umetničko delo. Ako bude sreće, kada izađemo na stazu moći će da pokaže najbolje šta može”, istakao je Di Resta.

Pre Fors Indije, svoje bolide predstavili su Katerhem, Meklaren i Ferari, dok će ostali timovi to učiniti sledeće nedelje, kada počnu prva testiranja na stazi “Heres” u Španiji.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje 18. marta u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve