Nova vest
Auto-moto

Petak, 02.12.2011.

09:39

Vilijams potvrdio Maldonada za 2012

Venecuelanac Pastor Maldonado voziće za Vilijams naredne sezone u Formuli 1, dok je Finac Valteri Botas imenovan za rezervnog vozača.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ime Maldonadovog timskog kolege nije poznato i ono će biti objavljeno naknadno, dok mediji spekulišu da su u konkurenciji Rubens Barikelo i Adrian Zutil.

Maldonado, bivši šampion GP2 serije, koji timu donosi dosta novca u vidu podrške naftne kompanije PDVSA iz domovine, u debitantskoj sezoni je osvojio samo bod, dok je Barikelo sakupio četiri. Tek završena sezona bila je najgore u istoriji jednog od najuspešnijih timova u Formuli 1, pošto je Vilijams zauzeo tek deveto mesto u poretku konstruktora.

Iako je bilo očekivano da će Vilijams zadržati Maldonada, sumnje su se pojavile kada na zvaničnoj listi učesnika narednog šampionata britanska ekipa nije imala nijednog potvrđenog vozača.

Pastor je dokazao da nije samo brzo, već i konstantan. Bio je zaslužan za naše plasmane u poslednji deo kvalifikacija ove sezone, a njegova trka u Monaku je bila neverovatna. Sigurni smo da će imati ključnu ulogu u timu naredne godine i da će tim napredovati”, rekao je prvi čovek britanske ekipe Frenk Vilijams.

Maldonado, koji je imao udes u Monaku dok je držao šesto mesto, a osvojio svoj jedini bod na trci u Belgiji, rekao je da je iza njega i tima teška sezona, ali da su mnogo naučili tokom nje.

Uveren sam da su koraci koje smo napravili da bismo poboljšali našu konkurentnost doneti rezultate u 2012. godini, ali i posle nje. Drago mi je što ću biti deo toga i takođe predstavljati narod Venecuele u Formuli 1”, istakao je Maldonado.

Vilijams je nagovestio da će 22-godišnji Botas, ovogodišnji šampion GP3 serije, dobiti priliku tokom slobodnih treninga petkom naredne sezone i to na 15 trka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

22 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu