Nova vest
Auto-moto

Utorak, 29.11.2011.

09:21

Raikonen se vraća u Formulu 1!

Ekipa Lotus Renoa potvrdila je da će se Kimi Raikonen vratiti u Formulu 1 naredne godine, pošto je potpisao ugovor sa tim timom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Raikonen, koji je napustio Formulu 1 na kraju sezone 2009. godine, bio je u pregovorima sa Vilijamsom oko povratka, ali je taj dogovor propao i odmah su počele spekulacije oko dolaska u Lotus Reno, koji će od naredne sezone nositi samo ime Lotus.

Finac, koji je jedan od miljenika među velikim brojem ljubitelja Formule 1, osvojio je svoju jedinu titulu u šampionatu kao vozač Ferarija 2007. godine, a pre italijanskog tima branio je boje i Zaubera i Meklarena. Od debija 2001. godine ostvario je 18 pobeda u Formuli 1 i imao ukupno 62 podijuma.



Presrećan sam što se vraćam u Formulu 1 posle dvogodišnje pauze, a zahvalan sam Lotus Renou što mi je ponudio tu priliku. Vreme provedeno u Svetskom reli šampionatu je bilo veoma korisna etapa u mojoj karijeri, kao vozača, ali je moja glad za Formulom 1 u poslednje vreme postala prevelika”, rekao je Raikonen, “Bila je ovo laka odluka jer sam impresioniran ambicijama tima. Radujem se što ću imati važnu ulogu u napretku tima”.

Lotus Reno je morao da krene u potragu za drugim vozačem pošto je Robert Kubica prošle nedelje potvrdio da neće biti spreman za start naredne sezone jer se još uvek nije potpuno oporavio od nesreće koju je imao u februaru. Raikonen je potpisao dvogodišnji ugovor sa timom, a timski kolega će mu najverovatniji biti Rus Vitalij Petrov, koji ima ugovor za još sledeću sezonu, ali se ne isključuje i povratak Kubice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve