Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 14.11.2011.

11:29

Alonso kompletirao kolekciju pehara

Vozač Ferarija Fernando Alonso otkrio je posle trke u Abu Dabiju da sada ima pehare sa svih staza koje su bile u šampionatu Formule 1 poslednjih godina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Španac je pretposlednju trku sezone na stazi „Jas Marina“ završio kao drugi, iza pobednika Luisa Hamiltona u Meklarenu.

Dvostrukom šampionu je to bio 72. podijum u karijeri, a iako se posle trke u Abu Dabiju niko nije setio zanimljive činjenice, Alonso nije propustio da je pomene.

Zadovoljan sam rezultatom. Konačno je moja kolekcija pehara kompletna. Imam 72 pehara i uspeo sam da se nađem na podijumu na svim stazama koje su bile u kalendaru Formule 1 u poslednjih deset sezona. Sledeće godine idemo u Ostin, a za dve u Rusiju, tako da će mi to biti novi izazovi, iako mi je najvažniji cilj, naravno, titula“, istakao je Alonso.

Španac, ipak, nema pehar sa staze „Red Bul Ring“, odnosno starog „A1 Ringa“, ali verovatno to nije uzeo u obzir jer u vreme kada se ona nalazila u kalendaru nije imao dovoljno konkurentan bolid da se stalno bori za podijum.

Uz tu zanimljivost, još nekoliko ih je vezano za ovogodišnju Veliku nagradu Abu Dabija. To je ujedno bila prva trka na kojoj je šampion Sebastijan Fetel odustao od Velike nagrade Koreje prošle godine, a i prva na kojoj nijedan od vozača Red Bula nije bio na pobedničkom postolju. Poslednji put to se desilo takođe u Jeongamu prošle sezone. Takođe, Fetel je osvajanjem 14. pol pozicije u sezoni na „Jas Marini“ izjednačio rekord koji je od 1992. godine držao Najdžel Mensel, a priliku da postavi novi imaće za dve nedelje, u Brazilu, na zatvaranju sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve