Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 22.09.2011.

15:05

Alonso: „Fetel je zaslužio titulu“

Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da je Sebastijan Fetel zaslužio da osvoji titulu pošto je do sada imao skoro savršenu sezonu.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Fetel, pobednik osam trka ove sezone, mogao bi već u nedelju na Velikoj nagradi Singapura da dođe do odbrane titule ako mu rezultati konkurenata budu išli u korist.

Vozač Ferarija ima trenutno 112 bodova od Alonsa, koji je priznao da je mladi Nemac bio najbolji ove sezone i da se odlično pokazao u svim okolnostima.

Sebastijan vozi fantastično. Mislim da ove godine nije napravio nijednu grešku. Prošle godine smo imali veće šanse. Isto tako mislim da je Red Bul bio veoma dominantan i tada, ali je imao problema na pojedinim trkama. Ove godine su napredovali na tom polju, njihov bolid je jednako brz kao i tada. Sebastijan je završio sve trke, mislim da je jedini koji je to uspeo, a uz to vozi odlično“, rekao je Alonso.

Alonso je istakao da Fetel sigurno ove sezone ima bolji bolid od njega, ali i da je na nekim trkama bio odličan, kada se to od njega i nije očekivalo.

Kada imate tako dominantan bolid, lako je doći do pol pozicije ili pobediti, ali ove godine je bilo nekih trka na kojima su uslovi bili veoma problematični, kao u Kanadi i Velikoj Britaniji, a on je uspeo da izvoza savršen krug u kvalifikacijama i odličnu trku od starta do cilja. Generalno, bio je najbolji, ima najbolji tim, tako da zaslužuje titulu“, naglasio je dvostruki svetski šampion i potvrdno je odgovorio kada je upitan da li to znači da je odustao od titule ove godine.

Španac je u prethodne tri godine dva puta slavio u Singapuru i uveren je da će Ferari biti jak predstojećeg vikenda, ali da neće biti lako pobediti Red Bul i Meklaren.

Singapur je jedna od najboljih prilika za nas da ove sezone pošto je staza slična onoj u Monte Karlu, a tamo smo bili veoma konkurentni. Mislim da možemo da očekujemo dobar vikend, ali doći do pobede neće biti lako, posebno protiv Red Bula i Meklarena“, istakao je vozač Ferarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve