Nova vest
Auto-moto

Utorak, 29.03.2011.

11:36

Hamilton: “Alonso je moj Prost“

Britanac Luis Hamilton nazvao je Fernanda Alonsa svojim najvećim protivnikom i rekao je da je u njegovoj priči Španac Alan Prost, a on Aerton Sena.

Izvor: B92, ESPN

Autor:B92, ESPN

Default images

Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel nastavio je tamo gde je stao prošle godine dominantnim trijumfom na otvaranju sezone u Australiji, a uprkos tome Hamilton smatra da ima veći rivalitet sa vozačem Ferarija. Ono datira još od 2007. godine, u Hamiltonovoj debitanstkoj sezoni, kada su bili timske kolege u Meklarenu.

Uvek ću smatrati Fernanda svojim najvećim protivnikom i najljućim rivalom”, rekao je Hamilton, “To je zbog svega što se desilo kada sam počinjao. Njega vidim kao mog Prosta, kada bismo nas dvojica bili Prost i Sena. Kada biste mi rekli da izaberem koji bih vozač želeo da budem, očigledno je da bih izabrao Aertona. A njega bih verovatno stavio na Prostovo mesto”.

Hamilton je nastavio poređenje sa legendarnim vozačima i kada je pričao o Fetelu, za koga kaže da bi mogao da bude šampion Formule 1 iz 1992. godine Najdžel Mensel.

Ne mogu da gledam na Fetela kao svog najvećeg rivala. Ako nastavi sa odličnim rezultatima možda će se to desiti, ali mislim da ćemo, kada budemo imali isti ritam, videti ozbiljnu borbu. Možda je on novi Mensel?”, istakao je Hamilton, koji je trku za Veliku nagradu Australije završio kao drugi, iza Fetela.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se na stazi “Sepang” u Maleziji 10. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve