Nova vest
Auto-moto

Petak, 28.01.2011.

12:33

F1: Ferari predstavio F150

Ekipa Ferarija predstavila je bolid F150 za predstojeću sezonu u Formuli 1 koji će voziti Španac Fernando Alonso i Brazilac Felipe Masa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ferari je prvi u šampionat predstavio bolid za predstojeću sezonu, a on je nazvan F150 u čast 150-godišnjice ujedinjenja Italije i njim će dominirati italijanska zastava.

Prvi zvanični testovi bolida F150 sa novim Pirelijevim gumama počeće u utorak u Valensiji. Takmičenje u Formuli 1 počinje 13. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Vozač italijanskog tima Fernando Alonso rekao je da se nada da će mu novi bolid pomoći da se iskupi za razočaravajuću prošlu godinu.

Ferari prošle sezone nije osvojio nijednu titulu. Alonso je u poslednju trku u šampionatu, u Abu Dabiju, ušao sa bodovnom prednosti, ali je zbog loše taktike vozač Red Bula Sebastijan Fetel bio taj koji je pobedio i osvojio šampionsku titulu. Austrijski tim je trijumfovao i u konkurenciji konstruktora.

"Sada bolje poznajem tim i osećam se kao deo ekipe. Razvoj tima tokom 2010. godine bio je ključan za stvaranje novog vozila", rekao je Alonso novinarima u Maranelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve