Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 30.05.2010.

18:57

Hamilton: „Neočekivan rezultat“

Vozač Meklarena Luis Hamilton bio je umereno srećan posle prvog trijumfa u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 na stazi „Istanbul park“ u Turskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hamilton je trijumfovao na Velikoj nagradi Turske ispred timskog kolege Džensona Batona, a do vođstva je došao posle udesa dvojca Red Bula, koji su pre toga bili vodeći.

Do incidenta je došlo kada je Sebastijan Fetel pri pokušaju da pretekne Marka Vebera sa staze izbacio i sebe i njega, ali je Australijanac uspeo da se vrati i na kraju se, ipak, popne na podijum.

Bilo je veoma uzbudljivo. Imali smo dobar ritam, znali smo da možemo da ostanemo uz vozače Red Bula, ali su oni bili toliko brzi u osmoj krivini, dok sam na ostalim delovima staze bio uz Marka. Imao sam malih problema prilikom odlaska u boks, tako da nije bilo lako“, rekao je Hamilton.

Samo nekoliko krugova posle incidenta između Vebera i Fetela, Hamilton i Baton su se našli u sličnoj situaciji, ali je ishod njihove borbe bio potpuno drugačiji.

Ne znam šta se desilo sa njim, ali smo Dženson i ja imali dobru malu borbu i, srećom, ja sam uspeo da se vratim u vođstvo u prvoj krivini. Ovo je definitivno neočekivan, ali odličan rezultat, a vredan slavlja“, istakao je Hamilton.

Drugoplasirani Baton je posle trke bio zadovoljan što su on i Hamilton ravnopravno mogli da se nose sa vozačima Red Bula.

Tokom trke nam je ritam bio veoma dobro, nas četvorica smo bili na vrhu i veoma blizu jedan drugom. Nisam upućen u to šta se desilo sa Markom i Sebastijanom, ali je to nama otvorilo vrata. Bila je ovo zabavna trka i moram da čestitam timu na odličnom odrađenom poslu. Vidi se napredak na bolidu i sada smo mnogo bliži Red Bulu“, naglasio je aktuelni šampion Formule 1.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je 13. juna na stazi „Žil Vilnev“ u Kanadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve