Nova vest
Auto-moto

Subota, 22.05.2010.

23:26

Folksvagen razmišlja o Formuli 1

Kompanija Folksvagen mogla bi da razmotri mogućnost ulaska u Formulu 1 od 2013. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Da li će se nemački proizvođač automobila naći Formuli 1 zavisiće od finansijske situacije, ali i pravila Svetske automobilske federacije koji će tada biti na snazi.

U poslednje dve godine giganti Honda, BMW i Tojota su napustili šampionat, a prvi čovek Folksvagena zadužen za auto-moto sport Kris Nisen kaže da Folksvagen grupa, koja obuhvata i Audi i Porše, razmišlja o Formuli 1, ali da sve zavisi od novih propisa o motorima.

Sve što mogu da kažem je da u ovom trenutku niko ne zna kakvi će biti novi propisi u Formuli 1 koji se tiču motora. Do tada niko, uključujući Folksvagen, ne može ništa sa sigurnošću da kaže. Prvo moramo da vidimo kakva će pravila biti od 2013. godine i potrebno nam je da se šampionat malo oporavi“, rekao je Nisen.

Formula 1 je, rekao bih, bila u krizi. Bila je veoma skupa, veliki proizvođači su se povukli, a uz to je bilo mnogo priča sa strane. Mislim da je to prava šteta jer je Formula 1 vrh auto-moto sporta i atraktivna je za sve. Smatram da veliki, uspešni proizvođači moraju, kao prvo, da imaju dobar auto-moto progam. Kao drugo, moraju da razmotre da li je učešće u Formuli 1 moguće jer dobijaju najbolju promociju u svetu, ali i najskuplju“, dodao je Nisen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve