Nova vest
Auto-moto

Utorak, 11.05.2010.

18:45

Lorenco: „Možda se okušam u F1“

Vozač Jamahe u Moto GP šampionatu Horhe Lorenco otkrio je da bi želeo da se nađe u nekom bolidu Formule 1 u bliskoj budućnosti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle dramatične pobede pred svojim navijačima na stazi „Heres“ Lorenco je prethodnog vikenda prisustvovao trci za Veliku nagradu Španije na kojoj je dominantno trijumfovao vozač Red Bula Mark Veber. Mladi Španac je tada u Barseloni rekao da bi voleo da se okuša u Formuli 1, ali da bi to bio samo izlet, a ne buduća karijera.

Lorencov timski kolega Valentino Rosi je već nekoliko puta testirao bolid Ferarija i mnogo se spekuliše da bi mogao da se prebaci sa dva na četiri točka već naredne godine, a Španac tvrdi da ne zna šta će ’Doktor’ odlučiti.

Padok u Formuli 1 je veoma glamurozan, ali mislim da na stazi nije isti šou kao što je slučaj sa motorima. Ali, upravo tehnologija u bolidu i glamur izdvajaju Formulu 1“, rekao je Lorenco, „Ne znam šta će Valentino uraditi, da li će ostati još četiri godine u Moto GP šampionatu ili preći u Formuli 1, ali ja imam još mnogo toga da ostvarim na dva točka. Možda ću se jednog dana okušati u Formuli 1, ali mi to neće biti profesija“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve