Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 01.02.2010.

12:56

Toro Roso predstavio STR5

Ekipa Toro Roso predstavila je svoj peti bolid od debija u Formuli 1 na stazi „Rikardo Tormo“ u Valensiji, gde će biti održana prva predsezonska testiranja.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Izgled novog bolida ekipe sa sedištem u Faenci otkrili su vozači tima Švajcarac Sebastijan Buemi i Haime Algersuari iz Španije. Sezona koja je pred nama je posebno važna za Toro Roso jer će Buemi i Algersuari voziti bolid, koji je potpuno dizajnirao italijanski tim, jer je prethodne bolide razvijala ista grupa koja stoji iza Red Bula.

Ekipa Toro Roso je najbolji plasman ostvarila 2008. godine, kada je Sebastijan Fetel trijumfovao na trci za Veliku nagradu Italije, i doneo timu prvu, i za sada jedinu, pobedu. Toro Roso je tu sezonu završio na šestom mestu u konkurenciji konstruktora, ali je prošle godine bio tek deseti, odnosno poslednji, i zato se svi u timu nadaju značajno uspešnijoj sezoni koja počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina 14. marta.

Pre ekipe Toro Roso bolide za ovogodišnji šampionat Formule 1 predstavili su i Ferari, Meklaren, Zauber, Reno i Mercedes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu