Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 31.01.2010.

16:46

Zauber prezentovao bolid C29

Ekipa Zaubera u nedelju je na stazi “Rikardo Tormo” u Valensiji prezentovala bolid koji će ove godine voziti Španac Pedro de la Rosa i Japanac Kamui Kobajaši.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Bolid C29 koji će pokretati Ferarijev motor biće prvi za švajcarsku ekipu otkako ju je osnivač tima Peter Zauber otkupio od kompanije BMW, koja je na kraju prošle sezone napustila Formulu 1. Iako je takva transakcija završena tim se zvanično i dalje zove BMW Zauber, a ostaje da se vide da li će to biti promenjeno pred start sezone.

Promocija novog bolida održana je samo dan pre početka prvih predsezonskih testiranja, na kojima će prvi na stazu izaći De la Rosa. Španac iza sebe ima sedam sezona u Meklarenu, gde je bio test vozač, a ovo će mu biti prva kompletna sezona od 2002. godine, kada je vozio za Jaguar. S druge strane, Kobajaši iza sebe ima samo dve trke, pošto je prošle godine u Brazilu i Abu Dabiju menjao povređenog Tima Gloka u Tojoti.

Novi bolid Zaubera će biti crno-beo, a za sada na sebi nema logoe sponzora jer se ekipa još uvek nalazi u pregovorima sa sponzorima. Tim je pre nekoliko nedelja ostao bez glavnog sponzora Petronasa, koji je bio uz ekipu i pre saradnje sa kompanijom BMW, a sada se odlučio za saradnju sa Mercedesom.

Pre Zaubera nove bolides u predstavili Ferari i Meklaren, dok je Mercedes prezentovao samo nove boje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu