Nova vest
Auto-moto

Petak, 29.01.2010.

14:13

Meklaren predstavio bolid MP4-25

Ekipa Meklaren Mercedesa u petak je predstavila bolid za ovogodišnji šampionat Formule 1 MP4-25 u kojem će Dženson Baton krenuti u odbranu titule.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Novi bolid su u sedištu Vodafona, Meklarenovog glavnog sponzora, u Njuburiju otkrila dvojica poslednjih šampiona Formule 1 Baton i Luis Hamilton. MP4-25 ima upečatljive razlike u odnosu na prethodnika, prvenstveno po pitanju aerodinamičnih rešenja i većeg rezervoara za gorivo zbog novih pravila u šampionatu.

Meklaren će prvi put posle 1989. godine, kada su za tim vozili legendarni Alan Prost i Aerton Sena, u svojim redovima imati dvojicu svetskih šampiona, a ujedno će to biti prvi put da se dvojica poslednjih osvajača titule nalaze u istom timu.

Iako je Mercedes kupio prošlogodišnju šampionsku ekipu Bron GP i smanjio udeo u Meklarenu saradnja između nemačkog giganta i britanskog tima će biti nastavljena u naredne dve godine. Po isteku tog dogovora Mercedes će u Meklarenu ostati samo kao dobavljač motora.

Baton, koji je prošle godine osvojio titulu kao vozač ekipe Bron GP, je na promociji novog bolida istakao da je potpuno svestan šta se od njega očekuje.

Ponosan sam što sam ovde jer znam da ću voziti bolid sa brojem jedan tokom cele sezone. To je velika odgovornost i čast, a to je nešto čemu sam težio. Od prvog dana testiranja ću raditi sa timom da bih prvenstveno naučio sve o bolidu i njegovom razvitku do prve trke. Imam odličan tim oko sebe i već se osećam kao kod kuće“, istakao je Baton.

Na mestu šampiona Baton je nasledio Hamiltona, koji je titulu osvojio u bolidu Meklarena, a o ističe da mu je cilj samo jedan – da vrati krunu u svoj posed.

I Dženson i ja smo šampioni i obojica želimo da nastavimo tradiciju pobeda našeg tima. Jaka vozačka postava će biti važna za nas jer postoji još nekoliko dobrih timova, a što smo jači imamo više šansi za pobedu. Jasno je da želim titulu, ali u isto vreme želim da pomognem timu da bude šampion među konstruktorima. Mislim da će ovo biti odlična godina za Formulu 1, a trebalo bi da bude fantastična za nas“, naglasio je Hamilton.

Pre Meklarena novi bolid predstavio je samo Ferari, dok je Mercedes otkrio nove boje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu