Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 28.01.2010.

14:07

Ferari u Maranelu predstavio F10

Ekipa Ferarija prva je predstavila novi bolid pošto je u utorak ujutru u sedištu tima u Maranelu otkrila kako će izgledati model F10.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U italijanskoj ekipi se nadaju da će radikalno redizajniran bolid biti mnogo konkurentniji u odnosu na prošlogodišnju verziju s kojom je Ferari bio tek četvrti u konkurenciji konstruktora. Model F1 na svečanoj promociji otkrili su vozači ‘Skuderije’ Fernando Alonso i Felipe Masa, a obojica se nadaju da će u tom bolidu doći do treće, odnosno prve titule šampiona.

Ovo će biti veoma važna sezona za nas. Iza nas je loša godina, a sada imamo potencijal da napravimo dobar rezultat”, rekao je Stefano Domenikali, šef ekipe koja se na kraju prošle sezone prvi put posle 1993. godine nije našla među tri najbolja tima u šampionatu.

U odnosu na prošlu sezonu bolid je duži, prvenstveno zbog zabrane dolivanja goriva tokom trke, zbog čega je ujedno i rezervoar duplo veći, ali je takođe značajno redizajniran da bi se došlo do boljih rezultata. Kao što će slučaj biti i kod drugih bolida, prednji točkovi su uži, dok su kočnice modifikovane jer će bolid biti značajno teži na početku trke, nego što je slučaj bio ranije, dok je difuzer veći. Tradicionalno, bolid Ferarija će ponovo biti crven, ali će i prednja i zadnja krila biti bela zbog novog sponzora ekipe, Santandera.

Ove sezone Ferari će na stazi predstavljati Alonso, dvostruki šampion, koji je došao iz Renoa, i Masa, koji se potpuno oporavio od teških povreda zadobijenih tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske u julu prošle godine.

Imamo dvojicu novih vozača”, rekao je Domenikali uz osmeh, “Imamo dvojicu neverovatnih vozača, i s profesionalne strane gledišta, i sa lične”.

Masa će se u novom bolidu naći već u četvrtak, za potrebe snimanja spota, ali su bilo kakva testiranja zabranjena do naredne nedelje, kada će biti održani zvanični testovi u Španiji.

Ova prezentacija je specijalna za mene posle svega što se desilo prošle godine. Nadam se da će bolid biti konkurentan i da ćemo se ponovo boriti za titulu”, rekao je Brazilac.

S druge strane Alonso je istakao da mu se dolaskom u Ferari ispunio san i da jedva čeka da isproba novi bolid.

Ovo je moja prva prezentacija u Ferariju i puna je emocija. Spremni smo da preuzemo odgovornost i da izvučemo 100 odsto iz novog bolida”, istakao je Alonso.

Dva dana pre Ferarija prezentaciju je imao Mercedes, ali je nemački gigant na njoj promovisao nove boje, dok će izgled bolida za novu sezonu, koja počinje 14. marta u Bahreinu, biti otkriven na prvim predsezonskim testiranjima u Valensiji naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu