Nova vest
Auto-moto

Utorak, 15.12.2009.

14:11

Di Grasi uz Gloka u Virdžinu

Brazilac Lukas di Grasi zajedno sa Timom Glokom naredne godine će činiti vozački tandem ekipe Virdžin, koja se do sada zvala Menor Gran Pri.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Zvanična promocija vozača održana je u utorak u Londonu, a tada je, takođe, obelodanjeno da je kompanija Virdžin postala većinski vlasnik ekipe koja će naredne godine debitovati u šampionatu Formule 1. Vlasnik Virdžina Ser Ričard Brenson je poznat kao veliki zaljubljenik Formulu 1, a kompanija je ove godine bila sponzor ekipe Bron GP, osvajača titule u obe konkurencije.

Naša prva godina u Formuli 1 sa ekipom Bron GP je bila neverovatno uspešna za brend Virdžin, a zašto to ne bismo uradili ponovo sa novim timom, od nule. Ako se pogleda istorija Virdžina zna se da volimo da podržavamo tehničke inovacije, odlične inženjere, a na ovom projektu radi oko 120 inženjera“, rekao je Brenson.

Virdžin će biti jedna od četiri ekipe koje će debitovati u Formuli 1 sledeće sezone, koja počinje 14. marta trkom za Veliku nagradu Bahrein, i imaće jedan od najnižih budžeta, od oko 45 miliona evra. Brenson je istakao da će tim imati moto ’novi tim za novu eru’.

„U novoj eri troškovi ulaska u Formulu 1 se smanjuju, a ovo će biti tim sa najnižim budžetom u šampionatu. Novac nije sve. Mi smo odlučni da sa odličnim inženjerima, fantastičnim vozačima, i dobrom podrškom možemo da dođemo do rezultata kakve želimo“, dodao je Brenson.

I dok je Glok još pre mesec dana potpisao ugovor sa ekipom, ozvaničenje dogovora sa Di Grasijem obavljeno je u utorak. Mladi Brazilac se u prethodne četiri godine takmičio u GP2 seriji, a paralelno je bio i test vozač Renoa.

Rezervni i test vozači ekipe Virdžin naredne sezone biće Portugalac Alvaro Parente i Luiz Razia iz Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve