Nova vest
Auto-moto

Petak, 13.11.2009.

14:54

Tojota razmišlja o prodaji bolida

Posle odluke o povlačenju iz Formule 1 Tojota razmišlja o prodaji bolida za narednu sezonu.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Japanski proizvođač je prošle nedelje objavio da napušta sport, ali prema pojedinim medijima, postoji mogućnost da se njegovi bolidi, ipak, nađu na stazi naredne godine. Ponuda Tojote mogla bi da bude primamljiva ekipama koje će sledeće sezone debitovati u šampionatu, kao što su USF1 ili Menor Gran Pri, dok su Lotus i Kampos Meta već ugovorili saradnju sa Aerolabom, odnosno Dalarom.

U isto vreme bivši vozač Tojote Timo Glok nalazi se u pregovorima upravo sa ekipom Menor Gran Pri. Nemac, koji je propustio poslednje dve trke sezone zbog povrede zadobijene tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Japana, bio je favorit za mesto klupskog kolege Roberta Kubice u Renou, čak i pre Tojotine odluke o povlačenju. Ipak, prema rečima Glokovog menadžera Hansa Bernda Kampsa, oni pregovaraju sa tri ekipe, a Menor je, za sada, najizglednija opcija.
Nastavljamo sa ozbiljnim pregovorima sa tri tima, a Menor je jedan od njih. Blizu smo dogovora, a očekujemo da ćemo zvanično moći da ga potvrdimo naredne nedelje“, rekao je Kamps.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

14 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu