Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 02.11.2009.

11:53

Barikelo i Hilkenberg u Vilijamsu

Veteran Rubens Barikelo i debitant Niko Hilkenberg naredne sezone će braniti boje Vilijamsa u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tek završenu sezonu ekipa sa sedištem u Oksfordu završila je na sedmom mestu u konkurenciji konstruktora, a za nju su vozili Niko Rozberg i Kazuki Nakađima. I dok je Rozberg izvlačio maksimum iz bolida i osvojio je sve bodove ekipe u ovogodišnjem šampionatu, Japanac je potpuno razočarao i samo dva puta je prošao kroz cilj među prvom desetoricom.

Rubensa nije potrebno predstavljati. On nije samo najiskusniji vozač u Formuli 1, već i veoma strastven i talentovan vozač koji se odlično borio za titulu ove godine. Niko Hilkenberg je ove sezone osvojio titulu u GP2 seriji, a pre toga je trijumfovao i u Formuli 3 Euroserije, Formuli Masters, A1 GP šampionatu i nemačkoj Formuli BMW”, istakao je prvi čovek britanske ekipe Frenk Vilijams.

Niko Rozberg i Kazuki Nakađima ostaju naši vozači do kraja 2009. godine i želeo bih da im se zahvalim na doprinosu našem timu i da im poželim sve najlepše u nastavku karijera”, dodao je Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve