Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 02.11.2009.

11:12

Bridžston napušta F1 na kraju 2010.

Kompanija Bridžston u ponedeljak je objavila da na kraju naredne sezone neće obnoviti ugovor o dostavljanju pneumatika svim timovima u Formuli 1.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Predstavnici Bridžstona, koji je od 2007. godine bio jedini proizvođač pneumatika u šampionatu, naglasili su da će nastaviti sa interesovanjem za Formulu 1, ali da žele da se koncentrišu na nove tehnologije i proizvode.

Kompanija je odlučila da promeni poslovnu strategiju, a samim tim i svoj pristup”, rekao je menadžer za odnose sa javnošću Bridžstona Kaoru Tomizava, “U skladu sa ciljevima kompanije promenićemo ga u delu za razvoj gde je potreba za tim najveća”.

Odluka Bridžstona došla je skoro godinu dana pošto se Honda, drugi proizvođač automobila u Japanu, povukla iz Formule 1 u cilju smanjenja troškova. Posle Honde Subaru je napustio Svetski reli šampionat (WRC), dok je Kavasaki prekinuo sa razvojem motora u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata iz identičnog razloga u samo nekoliko nedelja.

U julu ove godine BMW Zauber je, takođe, objavio da napušta Formulu 1, i nedeljna trka za Veliku nagradu Abu Dabija bila je poslednja za nemačko-švajcarsku ekipu.

Naša odluka se ne zasniva samo na trenutnoj ekonomskoj situaciji, već sada razmatramo gde je potreba za našim proizvodima veća”, dodao je Tomizava.

Bridžston je u Formulu 1 ušao 1997. godine, a pre tri sezone je postao jedini dobavljač pneumatika svih timova posle povlačenja Mišelina krajem 2006. godine.

Saradnja sa Formulom 1 dovela je do povećanja popularnosti našeg brenda i priznanja da je Bridžston lider u proizvodnji u svetu. Pošto smo ispunili naše ciljeve vreme je da naš brend dovedemo do novog nivoa”, istakao je Tomizava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve